Wat is het verschil tussen een HTML5 banner en een animated gif banner?

Het grootste verschil tussen deze twee bewegende banners is dat de animatie in een HTML5 banner uit vloeiende bewegingen bestaat. Bij een animated gif banner is de beweging van de animatie staccato en kunnen alleen simpele animaties toegepast worden. Dit met name in verband met de maximale bestandsgrootte van 150 KB voor de meeste advertising platformen. Er is nog een ander significant voordeel om voor HTML5 te kiezen. Wil je banners haarscherp op Retina schermen getoond hebben? Dan moet je voor HTML5 banners kiezen.