Wat is een HTML5 banner?

Een HTML5 banner is een type online banner advertentie met animaties van beeld en tekst. De banner wordt gemaakt in html5 en javascript en kan daarom vloeiende animaties bevatten. Deze banners trekken meer aandacht en zorgen voor een hogere klikratio dan statische banners. HTML5 banners zijn op dit moment de meest gebruikte banners.

Meer vragen over Html 5 banners

Een fallback image is een statische afbeelding van de HTML5 banner. Mocht het laden of het weergeven van een HTML5 banner niet lukken, dan wordt de statische afbeelding gebruikt zodat jouw banner toch zichtbaar is. Voor een fallback image wordt het eindframe van een HTML5 banner gebruikt. Hier staat namelijk de meest essentiële informatie van de banner in.
Lees meer...
Apple gebruikt retina schermen, dit zijn schermen met een hoge pixeldichtheid. Bij een retina banner wordt een banner grafisch 2x zo groot opgemaakt zodat een banner op retina schermen superscherp wordt weergegeven.
Lees meer...
Rich media wordt gebruikt als een verzamelnaam voor advertentiebanners die rijker zijn uitgerust dan normale HTML5 banners. Door geavanceerdere technologieën kan er gebruik gemaakt worden van elementen zoals animatie, video, interactie en is het ook mogelijk om van dynamische data gebruik te maken. Wat als gevolg heeft dat er meer creatieve mogelijkheden zijn voor het creëren van een unieke banner, wat weer kan leiden tot hogere interactie en meer engagement.
Lees meer...