De voordelen van video
Sinds de uitvinding van de TV is video niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven. Vooral voor vermaak, maar natuurlijk ook voor reclame en advertenties. We zien het overal en vooral social media zitten er natuurlijk vol van. Maar waarom werkt video zo goed en hoe zet je het in als marketeer?
Het effect van videobanners
Wanneer consumenten een video hebben gezien van een merk stimuleert dat bij 84% van de gevallen hun aankoopgedrag.
Videocontent wordt gemiddeld genomen 8 keer vaker gedeeld. De bewegende beelden nemen je mee en zorgen voor meer beleving, waardoor ze veel aantrekkelijker zijn dan statische beelden.
Video zorgt voor meer engagement dan statische ads, waardoor gebruikers de boodschap van de video beter en langer onthouden.
Waarom werkt het?
Mensen zijn van nature visueel ingesteld, waardoor visuele stimulatie al snel de aandacht grijpt. Met video en bewegende beelden haak je daar dus precies op in. Je ziet iets in je ooghoek waardoor je al snel de neiging hebt ernaar te kijken om te zien wat er gebeurt. Goed voor jouw advertentie, maar wat nu? Zorg dat de eerste seconden duidelijk laten zien wie je bent en waar het over gaat. Zo houd je de aandacht vast en krijg je de kans om jouw boodschap over te brengen of product aan te bieden.
In een video kan je veel informatie kwijt. Daardoor zijn video’s uitstekend geschikt om een leuk verhaal of een boodschap over te brengen met meer details. Zo kan je storytelling toepassen voor een uitstekende branding video, of extra duidelijk maken wat de voordelen zijn voor een extra effectieve campagne.
Soorten video creatives
Videoadvertenties zien we al ons hele leven op TV, maar op televisie adverteren is duur en het effect ervan is lastig meetbaar. Video in online banners of op social media biedt natuurlijk de uitkomst. De prijs is relatief laag en schaalbaar en er komt een hoop meetbare data uit waar je in de toekomst weer wat aan hebt. Over het algemeen zijn is er onderscheid te maken tussen een klein aantal verschillende platforms voor videoadvertenties.
- Banners op webpagina’s zoals een HTML5 banner of HPTO
- Op Youtube kunnen video ads als bumper, in stream of bij discovery worden ingezet
- Facebook & Instagram vallen onder Meta en zijn vergelijkbaar. De belangrijkste vormen van video ads via meta zijn story ads, slideshows, caroussel en instant experience.
Video is erg goed in te zetten op social media, zowel organisch als betaald. Op social media wordt de meeste content al in videovorm gepresenteerd, dus de gebruikers verwachter het al bijna. Daarbij komt nog dat social media platforms video content zelfs bewust extra pushen naar gebruikers. Je hebt op social media dus sneller de aandacht en makkelijker engagement door gebruik te maken van video.
Lees meer over social media creatives.
Wat zijn je doelen?
Maar welke soort video sluit nu het beste aan op jouw doelen en strategie? Dat is natuurlijk afhankelijk van wat je doelen zijn voor de campagne en verschillende uitingen. In de gehele funnel van attention tot action kunnen video ads een belangrijke rol vervullen. Afhankelijk van jouw doelen kan je de videoadvertentie dus op verschillende manieren invullen.
- Verbeter de awareness van jouw merk in een branding video door storytelling
- Breng meer verkeer naar de site door nadruk op het product te leggen met een leuke CTA
- Verhoog conversies met een gepersonaliseerde cta en retargeting
Onze tips
Laat je merk terugkomen. Maar laat van je doel afhangen op welke manier je dit doet. Voor branding doeleinden laat je duidelijk je eigen merk terugkomen, zowel op de voorgrond of achtergrond. Wanneer de conversie van centraal staat is het natuurlijk belangrijker om de product of dienst meer te benadrukken en eventueel het merk ervan.
Een sterke call to action is erg belangrijk. Zorg dat deze opvalt en contrasteert en op een leuke manier uitnodigt tot de gewenste actie. Schrijf deze op gebiedende wijs voor het sterkste effect.
Maak de video ook zonder geluid begrijpelijk, op sommige social media platforms kijken veel bezoekers namelijk vaak zonder geluid aan. Ook is het op webpagina’s vaak niet toegestaan geluid af te spelen zonder expliciete toestemming van de bezoeker.