Blijft Tik Tok in het westen?

In Europa en de VS is het momenteel de vraag of en in welke vorm tik tok door zou mogen als de app niet wordt verboden. Momenteel is de app al verboden op werktelefoons van ambtenaren, maar de vraag is of de app überhaupt wel mag blijven bestaan voor de rest van Nederland. Kamerleden zijn nog kritisch, maar met ‘Project Clover’ probeert Tik Tok de EU te overtuigen. Een brits veiligheidsbedrijf moet zorgen voor meer toezicht op de opslag van data en toegang tot “beschermde” data van gebruikers door China.

Het is dus nog niet duidelijk hoe de toekomst van Tik Tok in Europa en/of de VS eruitziet. Maar het platform blijft tot eventuele beperkingen natuurlijk zeer interessant voor adverteerders. De app heeft een groot bereik met veel gebruikers en maakt het relatief makkelijk jouw doelgroep te benaderen.

Dus mocht je nou toch willen adverteren op Tik Tok, dan wil je natuurlijk wel sterke advertenties die impact maken. Recent heeft het bedrijf een handleiding uitgegeven voor het maken van advertenties die specifiek effectief moeten zijn op Tik Tok. Bekijk ze hier.